Politie heeft relschoppers in beeld

donderdag 13 april 2017

Almelo - De politie in Almelo staat op het punt om een belangrijke volgende stap te zetten in het onderzoek naar de voetbalrellen voorafgaand aan de wedstrijd Heracles - FC Utrecht op zaterdag 11 maart. Van vijftien supporters is namelijk op dit moment de identiteit vastgesteld. Teamchef Jos Westerveld sluit niet uit dat dit de komende tijd bij meer betrokkenen gebeurt.

De rellen vonden zaterdagmiddag 11 maart omstreeks 17:00 uur plaats rond het Amaliaplein. Er werden vernielingen aangericht en één persoon raakte licht gewond. Direct nadat agenten de orde hadden hersteld startte de recherche een onderzoek naar de rellen en de identiteit van de relschoppers.

Volgens teamchef Jos  Westerveld wierp de oproep om beelden aan te leveren vruchten af. ”We kregen direct van veel mensen beeldmateriaal aangeleverd. Daarnaast leverden camera’s in de binnenstad waardevolle informatie op. We zijn nu zover dat we van vijftien personen de identiteit hebben vastgesteld. We gaan in overleg met het Openbaar Ministerie over de vervolgstappen. Aanhoudingen sluiten we daarbij niet uit.”

Het onderzoek wordt ondertussen voortgezet. Zo wordt in samenwerking met de politie in Utrecht onderzocht welke relschoppers uit die stad betrokken waren. Ook van een aantal van hen heeft de politie goede beelden. Jos Westerveld sluit daarom niet uit dat de komende tijd van meer betrokkenen de identiteit wordt vastgesteld.

De politie onderzoekt ook een tweede incident tussen supporters van Heracles en van SC Heerenveen op zaterdag 1 april in de binnenstad. Dit heeft nog niet tot aanhoudingen geleid. Na de twee incidenten in korte tijd besloot de burgemeester om de Almelose binnenstad voor de rest van het seizoen tot verboden gebied te verklaren voor supporters van bezoekende voetbalclubs. Zowel gemeente als politie vinden het gedrag van de supporters onaanvaardbaar. Jos Westerveld: ” Ik merk dat de verontwaardiging onder de Almeloërs over het incident groot is. Begrijpelijk, want dit soort geweld en zinloze vernielingen raakt direct het veiligheidsgevoel van mensen. Vandaar dat we alles aan doen om te achterhalen wie hiervoor verantwoordelijk zijn. Daarnaast overleggen we met de betrokken clubs welke andere maatregelen er tegen deze supporters genomen kunnen worden.”

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Borne | 112 alarmeringen Borne | Goedkoop Tanken in Borne | Supermarkten in Borne | Weerbericht Borne