Politie houdt passantenonderzoek over dodelijk steekincident

vrijdag 13 februari 2015

Almelo - Het rechercheteam dat onderzoek doet naar het dodelijke steekincident aan de Sluitersveldssingel in Almelo, zoekt contact met mensen die ?s nachts mogelijk betrokkenen hebben zien lopen in de omgeving. Het steekincident vond plaats in de nacht van vrijdag 23 op zaterdag 24 januari, rond 02.45 uur. De politie plaatst dit weekend lichtkranten en houdt komende nacht een passantenonderzoek om met getuigen in contact te komen.

Een 45-jarige man uit Almelo kwam in de nacht van vrijdag opzaterdag 24 januari om het leven bij het steekincident, drie anderen raaktengewond, van wie n ernstig. De politie riep een Team Grootschalige Opsporing opom te onderzoeken wat er zich precies in het flatgebouw, waar het steekincidentplaatsvond, heeft afgespeeld. Er zijn tot nu toe negen personen uit Almeloaangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de openlijke geweldpleging; zesmannen, een vrouw en twee minderjarige jongens. Drie mannen van 20, 40 en 44zitten op dit moment nog vast.

Vrijdagnacht werd rond 02.45 uur bij de politie gemeld dat ereen vechtpartij gaande was in de flat aan de Sluitersveldssingel. Uit onderzoekblijkt dat er een andere vechtpartij aan vooraf ging. Deze vechtpartij, tussentwee groepen jongeren, vond plaats in het Schelfhorstpark rond 01.45 uur. Nadeze vechtpartij is n van de betrokken partijen naar een duivenvereniging aande Verzetslaan gegaan, en zijn enkele bezoekers genformeerd over wat er in hetpark gebeurd was. Deze personen zijn vervolgens naar het park gegaan, op zoeknaar de andere partij. In het park troffen zij niemand meer aan. Na enige tijdherkenden zij voor een flatgebouw aan de Sluitersveldssingel personen dievermoedelijk betrokken waren bij de vechtpartij in het park. De groep ging ernaartoe, waarna diverse vechtpartijen ontstonden binnen het flatgebouw. Ooksneuvelden er diverse ruiten. Tijdens deze vechtpartijen is de 45-jarige mandoodgestoken en raakten drie anderen gewond.

De politie wil heel graag in contact komen met iedereen diemensen heeft zien lopen die nacht die bij de vechtpartijen betrokken kunnen zijngeweest. De politie wil met name graag spreken met mensen die de groep vanaf deduivenvereniging naar het Schelfhorstpark heeft zien lopen, vr de fatalevechtpartij aan de Sluitersveldssingel. Deze groep is deels per fiets en deelslopend vanuit de duivenvereniging aan de Verzetslaan, via de Ootmarsumsestraaten de St. Josephstraat naar het Schelfhorstpark gegaan. Denkt u n of meermensen behorend bij deze groep te hebben zien lopen of fietsen? Neem dan contactop met de politie.

Ook als u getuige bent geweest van de vechtpartij in het park rond 01.45 uur ofde confrontatie aan de Sluitersveldssingel rond 02.45 uur, en nog niet met depolitie gesproken heeft, komt de politie alsnog graag met u in contact.

U kunt contact opnemen met het rechercheteam via 0900-8844. Wilt u lieveranoniem blijven, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.Een mail sturen kanook.

(2015040873)

bron: politie.nl | Categorie: steekpartij


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Borne | 112 alarmeringen Borne | Goedkoop Tanken in Borne | Supermarkten in Borne | Weerbericht Borne