Nog twee aanhoudingen in onderzoek dodelijk steekincident

woensdag 28 januari 2015

Almelo - Een rechercheteam van de politie onderzoekt sinds afgelopen weekend wat er precies gebeurd is in een woning aan de Sluitersveldssingel in de nacht van vrijdag op zaterdag 24 januari. Een 45-jarige man uit Almelo kwam die nacht om het leven bij een steekincident in de woning. Vier personen zijn kort na het steekincident aangehouden. Van hen zitten er drie nog vast. Woensdag 28 januari zijn nog twee inwoners van Almelo aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de openlijke geweldpleging; een man van 40 en een 15-jarige jongen.

De 40-jarige man liep die nacht ook steekwonden op en lagsindsdien in het ziekenhuis. Hij is vandaag ontslagen uit het ziekenhuis, waarnahij is aangehouden en overgebracht naar de penitentiaire inrichting inScheveningen in verband met de zorg die hij nog nodig heeft. De 15-jarige jongenis vandaag aangehouden.

Drie andere verdachten, mannen uit Almelo van 20, 22 en 44 jaar oud, zittennog vast en zijn dinsdag voorgeleid aan de rechter-commissaris, die hunvoorlopige hechtenis met 14 dagen verlengd heeft. De jongste verdachte, een16-jarige jongen, is maandagavond heengezonden maar blijft verdachte in hetonderzoek.

Vechtpartij

Vrijdagnacht werd rond 02.45 uur bij de politie gemeld dat er een vechtpartijgaande was in de woning. Bij het steekincident zijn vier personen gewondgeraakt. n van hen, de 45-jarige Almelor, overleed ter plaatse aan zijnverwondingen. Drie anderen werden voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht.Twee anderen konden na behandeling van hun verwondingen het ziekenhuis verlaten,waarna ze zijn aangehouden door de politie. De derde persoon met letsel, de40-jarige man, liep ernstigere verwondingen op en bleef in het ziekenhuis.

TGO

De politie heeft een Team Grootschalige Opsporing opgeroepen om teonderzoeken wat er zich precies in de woning heeft afgespeeld en wat de rol isgeweest van elke verdachte in het geheel. Dit onderzoek is nog in volle gang.

Forensisch onderzoek

Direct na het incident is de politie begonnen met een uitvoerigsporenonderzoek in de woning. Ook het forensische onderzoek in de woning is nogsteeds gaande.

Getuigen

De politie wil nog altijd graag in contact komen met getuigen ofmensen met tips. Heeft u iets gezien of weet u meer en heeft u de politie nogniet gesproken, neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Wilt u lieveranoniem blijven, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

2015040873

bron: politie.nl | Categorie: steekpartij


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Borne | 112 alarmeringen Borne | Goedkoop Tanken in Borne | Supermarkten in Borne | Weerbericht Borne