Geen stroom door hennepkwekerij

maandag 8 december 2014

Enschede - Naar aanleiding van een stroomstoring trof de politie een inwerking zijnde hennepkwekerij aan op de Perseusstraat in Enschede.

Op zondag 7 december omstreeks 18.30 uur werd melding gemaakt van eenstroomstoring van meerdere woningen aan de Perseusstraat in Enschede. De politienam een kijkje en trof een inwerking zijnde hennepkwekerij aan in een van dewoningen. In het pand werden 279 hennepplanten en de benodigde apparatuur inbeslag genomen. Door de hennepkwekerij was er overbelasting ontstaan aan hetstroomnetwerk en hadden de omliggende woningen geen stroom meer

In opdracht van de Officier van Justitie werden de planten en apparatuurvernietigd. De politie doet onderzoek naar de eigenaar van de hennepkwekerij.

Het kweken van hennep is illegaal en strafbaar

Het kweken van hennep is illegaal en strafbaar. Daarnaast is het gevaarlijkzowel voor uzelf als voor de omgeving. Voor hennepteelt wordt vaak gebruikgemaakt van illegaal afgetapte stroom en installaties die slecht zijn aangelegd.Daarom levert dit een ernstig gevaar op voor de brandveiligheid. Ook kan schadeaan woningen ontstaan door lekkages, stank en schimmelvorming.

U kunt een hennepkwekerij herkennen aan bijvoorbeeld: elektriciteitsproblemenin de buurt, afgeplakte ramen, stank / vocht / schimmel / lekkages in of rondomde woning of licht dat constant brandt.

Hennepkwekerijen vormen een gevaar voor hun omgeving, mogelijk dus ook vooru. Hebt u overlast van een hennepkwekerij of vermoedt u dat er bij u in de buurtgekweekt wordt? Bel de politie: 0900-8844, of meld het bij Meld Misdaad Anoniem:0800-7000.

(2014206643)

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Borne | 112 alarmeringen Borne | Goedkoop Tanken in Borne | Supermarkten in Borne | Weerbericht Borne